What is schijf angela definition
Real name: Angela Schijf. Biography of Angela Schijf & facts: ANGELA SCHIJF verwierf grote.

Helpful?

Angela Schijf aka Angela biography

NameAngela
SurnameSchijf
Angela Schijf birth name:Angela Schijf
Angela Schijf birthday1979-08-07
NicknameSchietschijf
Angela Schijf home townUithoorn.
Angela Schijf assets
Angela Schijf vices
Angela Schijf height183 cm
Angela Schijf jobActress.
Angela Schijf hobbiesDancing.
Angela Schijf ethnicity
Angela Schijf breast size
Angela Schijf waist size
Angela Schijf hips size
Angela Schijf mottoIk vind het heel erg als mensen mij alleen om mijn beroep interessant vinden
Real biography:

ANGELA SCHIJF verwierf grote bekendheid door en ontving een ACADEMY AWARD voor haar rol in Goede Tijde Slechte Tijden, waar zij van 1996 tot 1999 de rol van Kim Verduyn speelde. Daarna speelde zij hoofdrollen in de speelfilms IK OOK VAN JOU (2001, Theorema Films) regie Ruud van Hemert, en in VAN GOD LOS (2003, IDTVFilm/ Rinkel Film Producties) regie Pieter Kuijpers. Hiervoor won zij op het filmfestival van Lecce, Italië, de prijs voor BESTE EUROPESE ACTRICE. Met Pieter Kuijpers maakte zij in 2003 ook DE ORDENING, naar het gelijknamige boek van Kees van Beijnum, in opdracht van Egmond Film &TV en de NPS. Recentelijk werkten zij weer samen voor de nieuwe Nederlandse familiefilm DE GRIEZELBUS.

Angela vertolkte in 2000-2001 de hoofdrol in de musical 42nd STREET, waarvoor zij de MUSICAL AWARD VOOR BESTE VROUWELIJKE NIEUWKOMER won. Seizoen 2002-2003 stond ze in het theater met Alan Ayckbourns MOMENTEN VAN GELUK, evenals 42nd Street geproduceerd door Joop van den Ende Theaterproducties. In 2004 bracht zij naast Anne-Wil Blankers, Victor Löw en Marcel Hensema GLAZEN SPEELGOED (Impressariaat Jacques Senf i.s.m. Joop van den Ende Theaterproducties) van Tennessee Williams, regie Mark Rietman. PETITS CRIMES is een toneelstuk van de Franse schrijver Eric-Emmanuel Schmitt. Egmond Theater bracht de voorstelling in 2006 naar Nederland met Angela Schijf en Daan Schuurmans. Shireen Strooker tekende voor de regie.

Angela heeft in verscheidene televisieprogramma’s gespeeld. Ze was te zien als één van de drie zussen in de door het publiek bekroonde televisieserie MEIDEN VAN DE WIT (NET5, Egmond Film & TV). In 2005 speelde ze Nikki in LIEVE LUST (Talpa TV, NL Film). Haar laatste televisieproject is FLIKKEN MAASTRICHT voor de Tros, waarin ze de rol van rechercheur Eva van Dongen vertolkt.

Who was Angela Schijf aka Angela Schijf life in Who is / biography S .

  • Dodano:
  • Autor: